Boken som gör dig lugn av naturen

Lugn av naturen - snart på ditt soffbord?

Lugn av naturen – snart på ditt soffbord?

Är du det minsta intresserad av att använda naturen för att må bra bör du inte missa ”Lugn av naturen” av Mats och Åsa Ottosson och Roine Magnusson. Pärmens insida sätter dig på rätt spår direkt!

Redan innan jag öppnar ”Lugn av naturen av Mats och Åsa Ottosson och Roine Magnusson ger den mig en skön känsla. Omslaget är vackert formgivet med lövmotiv i mjuka gröna nyanser. Och när jag slår upp pärmens insida möts jag direkt av tips på hur jag kan bli lugn i naturen. ”Ligg på en solvarm klippa”, ”Se ett moln ändra form och försvinna” och många andra uppmaningar sätter en ton och höjer förväntningarna på bokens innehåll.

Och de infrias med råge. Boken berättar om vad forskningen säger om hur och varför vi mår bra av att vistas i naturen. Jag får personliga berättelser från människor som på olika sätt använt naturen för att hämta kraft. Och jag får lära mig om mindfulness och varför det passar så bra att utöva i naturen. Och mycket mer.

Allt berättat på ett lättsamt och målande språk som jag har lätt att ta till mig. Att läsa texterna är lite grann som att gå på upptäcktsfärd i en vilsam skog. Helt fantastiskt.

För att inte tala om bilderna

Men egentligen behöver man inte läsa ett ord för att ha glädje av boken. Roine Magnussons bilder som får ta stor plats är som oaser att sjunka in i. Den gamle medietänkaren Marshall McLuhan sade ju att ”Media is the message”, och det känns verkligen sant när det gäller den här boken. Den utstrålar verkligen det lugn i naturen den handlar om. Jag tror att också Per Kollberg som ansvarat för formen måste få en stor del av äran. Text, bilder, rubrikformat och överraskningar som små droppmärken här och där gör att det samlade intrycket blir harmoniskt och helgjutet.

Inget att snacka om, alltså. Kaufen!

Mitt betyg:

[icon image=”globe” align=”left” width=”45″][icon image=”globe” align=”left” width=”45″][icon image=”globe” align=”left” width=”45″][icon image=”globe” align=”left” width=”45″][icon image=”globe” align=”left” width=”45″]

 

 

 

5 jordglober.

/Bosse

P.S. På Bokus.com kan du hitta boken och läsa fler recensioner. D.S

 

Lämna en kommentar